Dopjes gebruiken als gehoorbescherming

Gehoorbescherming is er in verschillende soorten en maten, zoals kleine dopjes voor in uw oor. Een gehoorschade is over het algemeen niet meer te herstellen en de schade is meestal permanent, wanneer u dit oploopt. Het is belangrijk om uw gehoor zo goed mogelijk te beschermen in omgevingen/situaties met veel lawaai. Met een goede gehoorbescherming kunt u zich eenvoudig beschermen in de genoemde situaties. Er zijn veel verschillende soorten gehoorbescherming op de markt. Welke het beste bij u past is erg persoonlijk. Hoeveel demping is er nodig? Gaat het om industriedoppen (luide werkomgevingen), schietsport, muziekdoppen op maat gemaakt of universele doppen? Om u goed te kunnen informeren kunt u het beste een afspraak maken bij Hoorstudio De Gooise Meren in Bussum, nabij Hilversum. Wij adviseren u over de beste mogelijkheid voor uw situatie. Klik op de knop hieronder om direct een afspraak te maken.

Voor een goede gehoorbescherming schaft u deze dopjes aan

Gehoorschade is een onderwerp die u met regelmaat terugziet in de media. De aandacht die de media geeft aan gehoorschade is om de mensheid bewust te maken hoe het is om te leven met een gehoorbeschadiging. Eigenlijk is dit een stukje informatie en preventie over speciale dopjes voor gehoorbescherming. Want wist u dat bijna 23 procent van alle jongeren een gehoorbeschadiging heeft en dat 30 procent van personen die 65 jaar en ouder zijn een gehoorverlies hebben? Een gehoorbeschadiging kan aangeboren zijn, plotseling optreden, veroorzaakt door medicijnen of ontstaan na een ziekte, zoals een hersenvliesontsteking.

Hoe ontstaat gehoorbeschadiging?

Naarmate we ouder worden slijt het gehoor, maar ook door langdurige blootstelling aan lawaai kan er gehoorbeschadiging ontstaan. Een voorbeeld van acute gehoorschade is een pieptoon die klinkt na een avondje harde muziek. Meestal is de piep tijdelijk, maar deze kan ook constant worden. De kans op een beschadiging van het gehoor is op het werk of op evenementen met veel muziek te voorkomen door het dragen van goede gehoorbescherming. Voorkomen met het plaatsen van een gehoorapparaat vinden wij bij onze hoorstudio in Bussum, in de buurt van Hilversum, beter dan genezen.

Op maat gemaakte dopjes

Voor iedere situatie is een ander manier van geluidsdemping nodig om uw oren goed te beschermen, zoals met dopjes voor gehoorbescherming. Mensen die snel zijn afgeleid in een kantoortuin hebben minder demping nodig dan een metaalbewerker of iemand in een houtzagerij. Zelfs wanneer u naar een muziek uitvoering gaat dan heeft de bezoeker van een hard rock concert een sterkere demping nodig dan de bezoeker van een concert waar het wat kalmer aan toe gaat. Zwem- en slaapdopjes hebben weer een heel ander doel. Naast op maat gemaakte dopjes is er natuurlijk ook universele, direct klaar gehoorbescherming. Hieronder is een filmpje te vinden waar we Saskia van Audiform interviewen over gehoorbescherming. Lees daarnaast ook onze diverse tips over gehoorbescherming.

Slaapdoppen

Ongestoord van uw nachtrust genieten, zelfs met een partner die snurkt of wanneer u niet kunt slapen van andere storende geluiden. Wij hebben op maat gemaakte slaapdoppen om omgevingsgeluiden uit te sluiten, maar die u niet voelt wanneer u op uw kussen ligt. Zo helpen slaapdoppen u de ultieme nachtrust te geven die u nodig heeft om de volgende dag weer fris en fruitig de dag te kunnen starten. En maakt u zich geen zorgen, de wekker blijft u wel horen.

Zwemdoppen

Heeft u last van water in uw oren na het zwemmen? Heeft u een gaatje in uw trommelvlies of heeft u buisjes? Dan is het verstandig om uw oren af te sluiten met dopjes voor uw gehoorbescherming. Op maat gemaakte dopjes passen perfect in uw oren. Tijdens het zwemmen kan het nog wel eens gebeuren dat er water in de oren komt. Op het moment dat dit water er lang blijft zitten dan kan het zijn dat het de gehoor wegen beschadigd. Naast het water zelf kan ook de druk op je oren hoog worden als je diep duikt. Dit is allemaal op te lossen met zwemdoppen die perfect in uw oren passen. Lekker zwemmen zonder dat er water in uw oren komt. Met op maat gemaakte zwemdopjes ervaart u geen oorpijn meer na het zwemmen. Niet alleen superhandig tijdens de zwemles, maar ook tijdens de zomervakantie.

Geschikte gehoorbescherming

Afhankelijk wat voor een beroep u heeft kunt u in meer of mindere mate last hebben van omgevingslawaai. Werkt u in een lawaaiige omgeving? Dan is vanaf 80 decibel omgevingslawaai een gehoorbescherming verplicht om te dragen. Dit om uw gehoor goed te beschermen tegen beschadigingen. Zelfs wanneer u in een rustige omgeving werkt, een kantoortuin, dan kunnen oordopjes u helpen om beter te concentreren. Voor iedere omgeving/situatie zijn geschikte gehoorbescherming beschikbaar.

De impact van harde muziek

Houd u wel van een festival of feestje? Muziek om van te genieten en lekker dansen met vrienden en kennissen. Hoewel dit heel erg gezellig is, kan het wel wat doen met uw gehoor. De muziek heeft namelijk een flinke impact op het gehoor wanneer deze te hard staat. Oordoppen zijn dan ook geen overbodige luxe op festivals en feesten. Muziekdoppen geven een andere demping dan gehoorbescherming op het werk. Er zijn verschillende geluidsfilters verkrijgbaar, zodat onze hoorstudio voor iedere situatie een passende oplossing hebben.

Noodzakelijke bescherming

Wanneer u slechts een enkele keer in een situatie bent waarbij bescherming noodzakelijk is, dan passen universele gehoorbescherming prima. U bent dan wat voordeliger uit, maar u maakt gebruik van goede geluidsfilters. Dus of het nu gaat om motorrijden, concertbezoek of werken met luidruchtige apparatuur, voor iedere situatie hebben we een oplossing.

Naadloze aansluiting op uw gehoorgang

Wanneer u regelmatig in situaties bent waar bescherming noodzakelijk is, dan is het verstandig om op maat gemaakte gehoorbescherming aan te schaffen. Maatwerk sluit naadloos aan op uw gehoorgang, wat veel prettiger zit en beter afsluit. Er wordt een afdruk gemaakt van uw oor en daar wordt uiteindelijk een passend oorstukje van gemaakt. Klik op de knop hieronder om een afspraak te maken om uw gehoorbescherming op maat te laten maken.

Ontdek de beste gehoorbescherming. Kom langs!

De beste gehoorbescherming tegen muziek, voor op uw werk of andere evenementen is met behulp van speciale dopjes. Heeft u binnenkort zelf een festival met harde muziek of bent u vaak aan het werk in een luidruchtige omgeving en wenst u ook graag dopjes als gehoorbescherming? Maak hiervoor snel en gemakkelijk een afspraak online of neem direct contact met ons op. Dit doet u door te bellen naar 035 737 0325 of stuur een e-mail naar info@hoorstudiogooisemeren.nl.