Solo-apparatuur

Veel mensen die solo-apparatuur dragen hebben nog steeds moeite om spraak duidelijk te horen over grote afstanden of in gezelschap. Ondanks dat moderne hoortoestellen steeds geavanceerder zijn en meer kunnen blijven deze situaties lastig. Heeft u ook nog steeds moeite met het verstaan in gezelschap? Ondervindt u moeilijkheden tijdens gesprek(ken) in een groep, drukke restaurants en feestjes of heeft u moeite om te horen tijdens vergaderingen of in de auto? Als het antwoord op één van deze vragen ja is, dan kan solo-apparatuur u helpen beter te horen en te begrijpen.

Wat is solo-apparatuur?

Solo-apparatuur, ook wel bekend als FM-systemen, is een draadloos systeem dat u helpt spraak beter te verstaan in rumoer en over afstanden tot 20 meter. FM-systemen werken samen met hoortoestellen en werken als volgt: de persoon waarmee u spreekt heeft een zendmicrofoon vast (of u plaatst deze in het midden van het gezelschap). Deze zender vangt de spraak op en maakt gebruik van radiogolven om deze naar de FM-ontvangers te sturen. De ontvangers worden aangesloten op uw hoortoestel. Het resultaat? U hoort de woorden van de spreker rechtstreeks in uw hoortoestel zonder storend achtergrondlawaai, zodat u volledig kunt genieten van en 100% kunt deelnemen aan elk gesprek met deze gehoorbescherming op maat. Bent u benieuwd naar de werkwijze van hoortoestellen? Bekijkt u hiervoor de tips van ons bedrijf in Bussum.

Benieuwd naar soloapparatuur? Neem contact op!

De solo-apparatuur van ons bedrijf in Bussum wordt in de meeste gevallen in bruikleen verstrekt, hierdoor gaat het niet ten koste van uw eigen risico en betaalt u ook geen eigen bijdrage. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van solo-apparatuur moet het gehoorverlies op het slechtste oor een HoorIndex hebben van 35 dB. Het audiogram mag niet ouder zijn dan zes maanden en er is een recept nodig van een KNO-arts of audioloog. Wij kunnen u informeren naar uw mogelijkheden voor solo-apparatuur. Heeft u hier vragen over of bent u benieuwd naar de onderhoud van een gehoorapparaat? Neemt u hiervoor contact op door te bellen naar 035 737 0325 of stuur een e-mail naar info@hoorstudiogooisemeren.nl.