Oorcheck

Hoort u nog alles? Zijn uw oren nog goed?

Met een oorcheck weet u direct waar u aan toe bent

Vraagt u vaak om herhaling, heeft u het niet goed verstaan, spreken andere mensen onduidelijk? Wacht niet te lang en laat uw oren controleren. Pas dan weet u of er iets aan de hand is of niet. Wist u dat een hoorverlies niet meer hersteld en zelfs over de jaren heen erger kan worden. Hoe eerder mensen met en hoorverlies zich laten helpen des te beter het uiteindelijke resultaat kan zijn . Een hoorverlies zorgt ervoor dat u steeds meer toeschouwer wordt van uw eigen leven in plaats van de hoofdrolspel(st)er. Goed horen en verstaan zorgt ervoor dat u weer meedoet en goed met andere mensen kunt communiceren. En met anderhalf miljoen slechthorenden in Nederland staat u er niet alleen voor.

Hoorstudio Gooise Meren test uw gehoor gratis. Wij werken volgens de huidige StAr richtlijnen en zijn ook gecertificeerd, dat is uw zekerheid dat u bij ons deskundig wordt geholpen. De test duurt ongeveer vijftien minuten en u krijgt de uitslag direct mee.

Hoe wordt een oorcheck uitgevoerd?

Met een gehoortest gaan we onderzoeken wat nog wel en nog niet hoort. Om er zeker van te zijn dat we een goede meting uitvoeren is het belangrijk dat uw oren schoon zijn en dat er geen proppen in uw oren zitten. Wanneer er proppen in uw oor zitten dan moet dit eerst verwijderd worden door uw huisarts of een KNO arts in het ziekenhuis. Wanneer uw oren schoon zijn dan kunnen we een betrouwbare meting uitvoeren. Voor de meting moet u plaatsnemen in een geluidsdichte cabine en krijgt u hoofdtelefoon op die er een beetje anders uit ziet dan uw zou verwachten. De hoofdtelefoon zit met een schuimpje in uw gehoorgang en geeft een heel zuiver geluid. Vervolgens hoort u allerlei pieptoontjes de ene wat zachter dan de andere en ook nog eens op verschillende toonhoogte. Indien nodig kunnen we de test uitbreiden met een woordjestest. Hier moet u dan woorden nazeggen die u hoort. Soms zijn de woorden wat harder en dan weer wat achter.

De resultaten van de oorcheck

De uitslag van de meting wordt weergegeven in een grafiek. Deze grafiek of audiogram laat zien wat u nog kan waarnemen en horen. Het audiogram lichtten wij toe en u krijgt een advies van ons wat een logische volgende stap zou kunnen zijn. In principe zijn er drie logische vervolgstappen. Het kan zijn dat er niets aan de hand is met uw gehoor en dat we geen verlies hebben gemeten, het kan ook zijn dat er wel een verlies is gemeten waaruit blijkt dat ondersteuning van hoortoestellen zinnig is. Op dat moment krijgt u ook het advies van ons waarbij we u kunnen doorverwijzen naar een KNO arts of een audiologisch centrum. Bij ons krijgt u heel helder en transparant uitgelegd hoe het met uw gehoor gesteld is.

Goed communiceren begint met goed kunnen horen en verstaan, wanneer dit niet meer goed lukt dan bent u van harte welkom voor een oorcheck die uw gehoor meet.